Glögis marineeritud lõhe

Jõulune kalaamps suupistelauale, mida võib valmistada ka forelli- või siiafileest.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

800 g forelli- või lõhefileed

1 dl glögi

1 sidruni mahl

1.5 sl meresoola

2 tl riivitud toorest ingverijuurt

2 sl roseepipart

Valmistamine

Eemalda kalafileelt pindmised luud (seda on hea teha spetsiaalsete pintsettidega, vt fotot). Tõsta kalafilee vormi, nahk allpool.

Purusta roseepipar. Sega sool, riivitud ingver ja roseepipar ning hõõru segu kalale. Lase tund-kaks toatemperatuuril maitsestuda.

Sega sidrunimahl ja glögi. Kalla glögisegu kalafileele ning kata toidukilega. Pane kalafilee surutise alla ööpäevaks maitsestuma.

Eemalda vedelik, lõika kala naha küljest õhukeste viiludena lahti (tee seda ca 30-kraadise nurga all) ja serveeri.

Idee Soome ajakirjandusest, mugandatud.  

LISA KOMMENTAAR

Thredahlia
postitatud 25.12.2008 09:22

Mõnus ja teistmoodi, aga... Kala peaks enne vedeliku pealevalamist kindlasti vähemalt soolaga või kõigi kuivade maitseainetega sissehõõrutult paar tundi seisma ja alles siis hõõgveinisegu peale. Muidu jääb täiesti mage.

labellemai
postitatud 20.12.2017 10:22

Seda retsepti pean kindlasti proovima jõuluks!