Loputa vähid ning veendu, et kõik on värsked ja elusad.
Kuumuta mõlemad leemed keemiseni. Lase teisel ehk õllega leemel 10 minutit podiseda.
Kui esimene leem keeb mulinal, siis pista 4 vähki vette, pea ees. Keeda 1-2 minutit, kuni vähid on surnud ja erkpunased. Tõsta keedetud vähid veest välja ja keeda samal moel ka ülejäänud vähid (kontrolli, et vesi alati mulinal keeb!). Keeduvesi viska minema.
Nüüd aseta keedetud vähid teise leeme sisse ja keeda 5 minutit.
Võta vähid veest välja, lase ka teisel keeduleemel jahtuda. Siis kalla jahtunud keeduleem jahtunud jõevähkidele.
Mina olen nüüd selle retsepti järgi teinud jõevähke aastaid. Sel korral olid õlleleemes 2x24 tundi, siin eile laual. Vähikausi kinkis mulle mu isapoolne vanaema (1921-2016). PS Vähid on kallid, me arvestame u 5 vähki sööja kohta + muud road siis.
Jõevähid
Arvesta vähemalt 10-12 vähki sööja kohta (u 0,5 kg).