Rosmariiniõunad

Lambaprae lisandiks sobivad magusad rosmariinimaitselised ahjuõunad.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

8 tk väikest õuna

5 dl suhkrut

1 dl 35% rõõska koort

8 oksa värsket rosmariini

Valmistamine

Pruunista suhkur helepruuniks. Lisa rõõsk koor ja rosmariin ning keeda paksenemiseni, kuni segu karamellistub.
Pese õunad, tee ümberringi sisselõige. Aseta õunad ahjuvormi, peale kalla suhkru-kooresegu.
Küpseta 5 minutit 275kraadises ahjus.
Serveeri nt lambaprae kõrvale, kaunistuseks värske rosmariinioks.

Retsept on ajakirja Kodukiri 1998. a. jõululehest.

PS Suhkru kogus tundub liiast, prooviks oluliselt vähemaga (1 dl?). Ka retsepti juures olnud fotol ei olnud näha, kuhu see pool liitrit suhkrut peaks minema..
LISA KOMMENTAAR