Ahvenafileed tüümianiga

Imelihtne viis ahvenafileede valmistamiseks, sobib eriti neile, kes kaloreid jälgivad.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g fileeritud ahvenat

1 tl soola

1 tl purustatud valget pipart

suur kimp värsket tüümiani

1 sl õli praadimiseks

Valmistamine

Kuumuta praepannil (rapsi)õli. Lisa pannile kalafileed ja prae mõlemalt poolt paar minutit. Kui fileed on peaaegu küpsed, siis lisa pannile ohtralt värskeid tüümianilehti. Kuumuta ürdid kergelt läbi.

Serveeri nt sidruniga maitsestatud kartulipudru ning keedetud roheliste aedubadega.

Retsept on soome ajakirjast HyväTerveys KevytKokki (Syksy 2008, Ahvenfileitä ja timjamia), pildi tegi Merilin.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 10.09.2011 23:00

Kuna turult sai värsket ahvenafileed, siis sai tehtud ahvenafileed tüümianiga - maitses päris hea, aga kastmega variant meeldib mulle rohkem.

Pille
postitatud 13.02.2016 19:30

Ülleka pilt: