Ricotta-kõrvitsavormikesed

Portsjonvormides küpsetatud väikesed soolased vormiroad, mida võib valmistada nii tavalisest kui ka muskaatkõrvitsast. Koos rohelise salati ja praetud peekoniga on see väga mõnus eelroog. Vegetaarse versiooni jaoks kaunista roog parmesanilaastudega. 

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1,5 tundi
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kõrvitsat

250 g ricotta kohupiima

100 g Saaremaa 20% hapukoort (u 1 dl)

2 suurt muna

100 g värskeltriivitud parmesani

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

100 g suitsupeekonit

värskeid salatilehti

Valmistamine

Koori kõrvits, eemalda seemned ning lõika viljaliha väikesteks kuubikuteks. Keeda kõrvits väheses soolaga maitsestatud vees pehmeks - 15-20 minutit. Kurna liigne vesi hoolikalt ning suru keedetud kõrvits kahvliga katki.

Sega ricotta, hapukoor ja munad kausis. Lisa riivitud parmesan ja jahtunud kõrvitsapüree. Maitsesta julgelt soola ja pipraga. 

Jaota segu võitatud portsjonvormidesse (nn ramekinid). Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni vormikesed on pealt kuldsed.

Samal ajal lõika peekoniviilud väiksemateks tükkideks ning prae pannil krõbedaks. Lase köögipaberil veidi taheneda. 

Laota salatilehed taldrikule, kummuta keskele ricotta-kõrvitsaomletike. Jahvata veskist peale veidi musta pipart, kaunista peekoniga. 

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. oktoobrinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp. Inspiratsioon: Allt om Mat (2008, pumpatortini)

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 09.11.2009 15:36

8 asemel tuli 11 tükki. Kõrvitsat oli ka natuke vähem. Maitsesid aga hästi.