2 sl õli
1 hakitud sibul
2-3 kartulit
500 g väherasvast veise- või lambahakkliha
2 sl mahedat india karripastat (nt Madras, Korma)
700 g (muskaat)kõrvitsat
3 dl keevat vett
400 g purk valgeid ube tomatikastmes (baked beans)
soola ja musta pipart
Kuumuta õli suures potis. Lisa sibul ning prae üsna tugeval kuumusel 5-8 minutit, nii et sibul pruunistuks. Sega iga natukese aja tagant, et sibul põhja ei hakkaks ja kõrbema ei läheks!
Lisa kooritud ja tükeldatud kartul,id sega minut aega. Lisa hakkliha ja prae segades, kuni hakkliha enam roosa ei ole. Sega juurde karripasta ning kuumuta minut aega.
Lisa tükeldatud kõrvits või kaalikas ja keev vesi. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 25-30 minutit, aeg-ajalt segades, kuni aedviljad ja hakkliha on pehme ja roog on mahlane.
(Kui soovid, siis jahuta siinkohal roog maha, pane karpidesse ning pane kuni 2 tunniks sügavkülma).
Lisa oakonserv, kuumuta paar minutit ja serveeri.
Retsept on mugandatud briti ajakirjast BBC Good Food (November 2002, Halloween beanpot).
Oli kerge teha,maitsev ja toitev. Sõi ka minu meespere.
Väga hea argiõhtu roog, kõik sõid.
Hea toit
Tegin sellest lihata versiooni, veidi liiga palju panin vist vedelikku. Mees ütles peale maitsmist, et poleks uskunudki, et nii koleda välimusega toit nii hästi maitseb. :D
Sai täiendatud juurselleri ja tomatikonserviga, väga mõnus toit. Teinekord paneks kartulit rohkem.
Päris maitsev. Lemmikuks muutus lausa :)
Mina kasutasin üsna teravat karripastat. Väga soojendav roog. Mina kartulikogust ei suurendaks.
Algretseptis oli 1 suurem kartul, aga meie pere laste rõõmuks panin ma kartulit natuke rohkem :)
Väga maitsev, kindlalt minu sügismenüüs!
Olen sarnast teinud, aga ilma ubadeta ja väga maitseb. Oad on hea mõte, proovin järele.
Kõrvitsa-oapada hakklihaga
Külmal sügisõhtul sobib see kõrvitsa-oapada hästi sooja tooma :) Peaks sobima lastele.