6 tavalist apelsini või veriapelsini
1 apteegitillimugul õhukeste ribadena
2 sl hakitud apteegitillivõrseid
1 hakitud punane sibul
3 sl hakitud värskeid kreeka pähkleid
2 sl külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
Koori apelsinid (eemalda võimalikult palju valgest kihist), lõika ristipidi õhukesteks ketasteks. Pane kaussi.
Eemalda apteegitillilt kõva 'kand' ja lõika apteegitill õhukesteks viiludeks. Puista kaussi, lisas punase sibula rattad.
Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. Kata salat kinni ja lase 30 minutit kuni paar tundi toasoojas maitsestuda. Sega salatit paar korda.
Serveerimiseks laota vaagnale mõned rooma vm lehtsalati lehed (fotol on põldsalat e. lambasalat), tõsta peale salat ja vala peale eraldunud vedelik. Kõige peale puista mõned hakitud röstitud pähklid.
Pildid tegid Juta Kübarsepp (kreeka pähklitega) ja Nami-Nami toimetaja Martiina Anni (pekanitega).
Hei, olen ka juba pikkemat aega sama salati fänn olnud. Pakkunud nii iseseisva eelroana kui ka lisandina salati näol toidulauas. Proovi teinekord ka rosinaid panna. Annab huvitava nüansi...
Kasutasin salatisegu ja punase sibula asemel šalottsibulat. Väga hea salat!
Väga maitsev!
Apteegitilli ja apelsini salat
Sitsiiliast pärit omapärane salat sisaldab hulgaliselt C-vitamiini. Sobib kenasti mõne pidulikuma õhtusöögi eelroaks.