Ahjukartulid köömnetega

Serveeri köömnetega küpsetatud kartulipoolikuid lisandina mõne põhiroa kõrvale (jätkub neljale) või dipi küpsetatud kartulisektoreid hapukoore sisse (siis piisab kuuele).

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg suuremaid kartuleid

köömneid

meresoola

määrimiseks õli

Valmistamine

Pese kartulid hästi puhtaks ja lõika koorega kartulid (pikkupidi) pooleks või neljaks. Määri lõikepinnad õliga ja maitsesta meresoola ja köömnetega.

Lao kartulid ahjuvormi või -pannile, lõikepind ülalpool.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 35-45 minutit, kuni kartulid on seest pehmed ja pealt krõbedad.

NB! Väga mõnus jääb punasekooreline kartulisort "Laura" - küpsevad kiiresti, säilitavad kenasti kuju, on hea maitsega ja seest hästi kollased.

Pildi tegi Martiina.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 03.12.2008 08:59

Väga maitsvad!

Kajakas
postitatud 08.12.2008 21:53

paningi kartulid pannile, siristasin neile veidi õli, raputasin soola ja köömneid, lappisin peale veidi toorsuitsupeekonit ja 200 juures olid nad mul ahjus 45 minti. Väga head tulid. Ma vist lihtsamat sööki polegi teind :)

siuu
postitatud 14.12.2008 20:37

eriti suured tänud Laura vihje eest, tõeline maitseelamus!

Aniitram
postitatud 21.12.2008 10:45

Kartulid sobisid oivaliselt ahjus küpsetatud liha kõrvale! Väga lihtne teha ja väga maitsvad!

Liisbet
postitatud 28.02.2009 17:24

Täitsa head, aga mul tulid kuidagi kuivad - oleks võinud vist korralikumalt võid/õli peale määrima!

zuzz
postitatud 27.11.2009 14:11

mina lasen kõigepealt fooliumi alla kartulitel pehmeks küpseda, siis eemaldan fooliumi ja lasen neil krõbedaks minna. mõned küüslaugu küüned olen ka lisanud. väga maitsvad ja lihtne valmistada. isegi lapsed armastavad seda toitu.

Hexy
postitatud 07.12.2010 14:56

Head kartulid, aga järgmine kord köömneid ei paneks