Pese kartulid hästi puhtaks ja lõika koorega kartulid (pikkupidi) pooleks või neljaks. Määri lõikepinnad õliga ja maitsesta meresoola ja köömnetega.
Lao kartulid ahjuvormi või -pannile, lõikepind ülalpool.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 35-45 minutit, kuni kartulid on seest pehmed ja pealt krõbedad.
NB! Väga mõnus jääb punasekooreline kartulisort "Laura" - küpsevad kiiresti, säilitavad kenasti kuju, on hea maitsega ja seest hästi kollased.
Pildi tegi Martiina.
Väga maitsvad!
paningi kartulid pannile, siristasin neile veidi õli, raputasin soola ja köömneid, lappisin peale veidi toorsuitsupeekonit ja 200 juures olid nad mul ahjus 45 minti. Väga head tulid. Ma vist lihtsamat sööki polegi teind :)
eriti suured tänud Laura vihje eest, tõeline maitseelamus!
Kartulid sobisid oivaliselt ahjus küpsetatud liha kõrvale! Väga lihtne teha ja väga maitsvad!
Täitsa head, aga mul tulid kuidagi kuivad - oleks võinud vist korralikumalt võid/õli peale määrima!
mina lasen kõigepealt fooliumi alla kartulitel pehmeks küpseda, siis eemaldan fooliumi ja lasen neil krõbedaks minna. mõned küüslaugu küüned olen ka lisanud. väga maitsvad ja lihtne valmistada. isegi lapsed armastavad seda toitu.
Head kartulid, aga järgmine kord köömneid ei paneks
Ahjukartulid köömnetega
Serveeri köömnetega küpsetatud kartulipoolikuid lisandina mõne põhiroa kõrvale (jätkub neljale) või dipi küpsetatud kartulisektoreid hapukoore sisse (siis piisab kuuele).