6 dl hapupiima
3 dl külma keedetud vett
200 g hapendatud peeti
3 sl hakitud sibulapealseid
1 sl hakitud värsket tilli
3 sl hapukoort
1 keedetud muna
Maitsesta hapupiim soolaga ja klopi läbi. Lisa keedetud külm vesi, ribadeks lõigatud hapendatud peet ja hakitud maitseroheline.
Lauale andmisel lisa supile hapukoor ning hakitud või sektoriteks lõigatud keedetud muna.
Peedi hapendamine:
Keeda peedid, koori. Aseta purki või kaussi, peale vala keedetud vett ja lisa leiba (1 kg keedetud peetidele 25-30 g). Hoia 6 päeva toatemperatuuril.
Retsept on mugandatud Salme Masso raamatust "Rahvaste toite", pildi tegi KIILIKE.
Leedu külm borš (šaltibaršciai)
Leedukate šaltibaršciai valmistatakse hapendatud peedist. Kuidas peeti hapendada, see on kirjas allpool.