Serveeri praetud kala kõrvale.
4 dl kupatatud nõgeselehti
2 pesa- ehk šalottsibulat
2 küüslauguküünt
1 sl võid
1 dl kollaseid rosinaid
0.5 dl 10% rõõska koort
1 tl soola
1 tl musta pipart
2 sl röstitud piinia- või seedermänniseemneid
Kalla pestud nõgeselehed keeva veega üle, nõruta hoolega sõelal.
Koori ja haki sibul. Prae pannil võis paar minutit, siis lisa küüslauk ja nõgesed ja prae veel minut aega.
Lisa rosinad ja rõõsk koor. Kuumuta tasakesi läbi, siis maitsesta soola ja pipraga.
Viimasena lisa piiniaseemned.
Retsept on mugandatud soome ajakirjast Kodin Kuvalehti (Italialainen nokkoshöystö)
Itaalia nõgesehautis rosinatega
Serveeri praetud kala kõrvale.