Pesto trapanese

Sitsiilias kasutatakse pesto valmistamisel piiniaseemnete asemel mandleid ning palju vähem basiilikut (kui võrrelda klassikalise rohelise pestoga). Trapani on linn Sitsiilia lääneosas - sealt on see konkreetne retsept pärit. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

10 küpset ploomtomatit (San Marzano/Roma)

100 g kooritud mandleid

4 hakitud küüslauguküünt

suur peotäis basiilikulehti

4 sl külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

veidi röstitud riivsaia ('muddica') soovi korral

Serveerimiseks:

320-400 g makarone (busiate, bavette)

Valmistamine

Tee igale tomatile ristlõige - siis kasta umbes 1 minutiks keeva vee sisse ja koori tomatid. Seemned võta välja, viljaliha haki jämedalt. 

Rösti mandlid ahjus või panni peal kuldseks. 

Pane basiilikulehed, küüslauk ja sool uhmrisse, tambi pastaks. Lisa ka sorts oliiviõli. Siis lisa mandlid ja hõõru uhmris pastaks. Siis lisa tomatid ja tambi katki. Lisa ülejäänud oliiviõli, kuni saad kreemja ja veid tükilise pestokastme. Timmi maitse soola ja pipraga parajaks. 

(Kui kasutad köögikombaini, siis võid lisada kõik ained korraga, aga tulemuseks on veidi teistsuguse tekstuuriga pesto).

Serveeri bavette pasta või spagettidega.

LISA KOMMENTAAR