Serveeri petersellipestot näiteks spagettide või lintnuudlitega (linguine).
suur kimp siledalehist peterselli
2 küüslauguküünt
50 g riivitud parmesani
50 g sarapuupähkleid
1 dl külmpressitud oliiviõli
sidrunit
soola ja musta pipart
400 g spagette vm makarone
Pese petersell, raputa kuivaks. Nopi petersellilehed varte küljest - vaja läheb 50 grammi lehti, mis on umbes suur tassitäis.
Pane petersellilehed, küüslauk, parmesan, pähklid* ja oliiviõli köögikombaini ning töötle ühtlaseks püreeks. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.
Kui serveerid pestot makaronidega, siis keeda makaronid rohkes soolaga maitsestatud vees al dente. Nõruta, sega pestoga ning riivi peale parmesani.
Retsept on rootsi ajakirjast Bättre Mat (4/2006, Linguine med pesto). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Petersellipesto sarapuupähklitega
Serveeri petersellipestot näiteks spagettide või lintnuudlitega (linguine).