1 kg kartuleid
1 suur küüslauguküüs
soola ja musta pipart
vormi määrimiseks võid
riivitud muskaatpähklit
5 dl 35% rõõska koort
Lõika küüslauguküüs pooleks ning hõõru sellega ahjuvorm seest kokku. Kui soovid, võid ülejäänud küüne peeneks hakkida ja vormi põhjale jätta. Määri vorm võiga.
Koori kartulid* ja lõika köögikombaini või nn mandoliiniga õhukesteks viiludeks. Loata kihiti vormi, aeg-ajalt maitsesta soola-pipra ja muskaadiga.
Kuumuta rõõsk koor keemiseni, siis kalla vormi (selle etapi võib ka vahele jätta ja rõõsa koore lihtsalt vormi kallata).
Küpseta 160-kraadises ahjus umbes 1,5 tundi, kuni kuni roog on pealt kuldpruun ning rõõsk koor on kokku keenud.
Serveeri kuumalt.
Lihtne ja hea lisand. Soola võib panna väga julgelt, isegi kui tundub, et on vähe. Ehk siis kui soola tundub palju, siis tõenäoliselt on ikka veel vähe.
Tegin tänasel vihmasel kevadpäeval perele lõunasöögiks jälle. Kartuliks oli Laura, sobis kenasti. Domoriga nõus ei ole, ma soolaga väga ei liialdaks, aga eks see ole maitse asi. Ja mõnikord olen küüslauku ikka kõvasti rohkem pannud :)
Katsetasin täna seda ahjukartulite meetodit. Väga maitsev, ainuke miinus, et võtab kauaaega. Ma omaltpoolt lisasin veeljuurde porgandit ja sibulat ning peale parmesani juustu! nämm-nämm.
tegin ka neid eile, täitsa hea tuli :)
Eriti hea on väikestest värsketest kartulatest. Suvine lemmik.
Kui päev otsa murrad pead mida õhtuks süüa teha ning juhuslikult satud põneva retsepti otsa, siis tuleb ju see ka realiseerida. Retsept nami-namist, muskaatpähklit kodus polnud ja panin kaks küüslauguküünt. MEGAHEAAA :)
Ülivõrdes ülimaitsev!
Kartulid à la Dauphinois
UUS PILT LISAMISEL!
Klassikaline kartuliroog Prantsuse köögist.
NB! EI sisalda juustu. Juustu võib muidugi lisada, aga siis on tegemist lihtsalt kartulivormiga :)