500 g pärmi-lehttainast
200 g toorjuustu
200 g graavilõhet e. õrnsoolalõhet või külmsuitsulõhet
musta või sidrunipipart
määrimiseks muna
Lase esmalt pärmi-lehttainal sulada.
Rulli pärmi-lehttainas kaheks u. 15x40 cm tükiks. Määri toorjuust tainale, laota peale hakitud õrnsoola- või suitsulõhe ja maitsesta pipraga. Keera tainas pikemast küljest alates tihedasti rulli. Vajuta lahtine serv tugevasti kinni.
Lõika rullist terava noaga 1,5 cm paksused viilud ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase veidi kerkida, siis määri lahtiklopitud munaga. Soovi korral puista peale seesamiseemneid.
Küpseta 225kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni pirukad on kuldkollased.
Serveerimisel puista pirukatele soovi korral värsket hakitud tilli.
Lõhega tasub üsna ettevaatlik olla, muidu võib asi liiga soolaseks minna. Muidu hästi mõnusad ampsud ja lihtsad teha ka.
Tohutult head väiksed pirukad, kuid lõhega tasub tõesti ettevaatlik olla, et liiga soolased ei tuleks.
tegin nn toore lõhega, tulid ka super head.
Kasutasin soolalõhe asemel külmsuitsuforelli ja lisasin ka toorest porrulauku ja riivjuustu. Väga head said ;)
Väga mõnusad ampsud, puistav vahele veel rose pipart ;)
Ema lemmikud! Tegin külmsuitsulõhega. Värske till annab palju juurde!
Maitsev suupiste!
Mina tegin neid täna. Tegin küll poole kogusest kuna olen ainuke oma pisikeses majapidamises kes kala sööb. Aga oleks vast pidanud rohkem tegema. Need pirukad on mu uus absoluutne lemmik. Niii niii hea. Mina lisasin riivitud parmesani toorjuustu kihi peale ja siis lõhe sidrunipipraga. Sõltuvust tekitav.
Väikesed lõhepirukad
Pärmi-lehttainast, toorjuustust ja lõhest valmistatud pirukakesed. Kasutada võib nii värsket lõhet kui ka õrnsoolatud või külmsuitsutatud lõhet - ja forelli.