Väikesed lõhepirukad

Pärmi-lehttainast, toorjuustust ja lõhest valmistatud pirukakesed. Kasutada võib nii värsket lõhet kui ka õrnsoolatud või külmsuitsutatud lõhet - ja forelli.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

500 g pärmi-lehttainast

200 g toorjuustu

200 g graavilõhet e. õrnsoolalõhet või külmsuitsulõhet

musta või sidrunipipart

määrimiseks muna

tilli

Valmistamine

Lase esmalt pärmi-lehttainal sulada. 

Rulli pärmi-lehttainas kaheks u. 15x40 cm tükiks. Määri toorjuust tainale, laota peale hakitud õrnsoola- või suitsulõhe ja maitsesta pipraga. Keera tainas pikemast küljest alates tihedasti rulli. Vajuta lahtine serv tugevasti kinni.

Lõika rullist terava noaga 1,5 cm paksused viilud ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase veidi kerkida, siis määri lahtiklopitud munaga. Soovi korral puista peale seesamiseemneid. 

Küpseta 225kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni pirukad on kuldkollased. 

Serveerimisel puista pirukatele soovi korral värsket hakitud tilli.

LISA KOMMENTAAR

Triinp
postitatud 25.07.2008 09:52

Lõhega tasub üsna ettevaatlik olla, muidu võib asi liiga soolaseks minna. Muidu hästi mõnusad ampsud ja lihtsad teha ka.

MargitM
postitatud 22.02.2009 16:25

Tohutult head väiksed pirukad, kuid lõhega tasub tõesti ettevaatlik olla, et liiga soolased ei tuleks.

Sirts
postitatud 29.03.2013 07:04

tegin nn toore lõhega, tulid ka super head.

Nipitiri
postitatud 22.04.2013 23:49

Kasutasin soolalõhe asemel külmsuitsuforelli ja lisasin ka toorest porrulauku ja riivjuustu. Väga head said ;)

Ilsu
postitatud 20.12.2014 10:06

Väga mõnusad ampsud, puistav vahele veel rose pipart ;)

Kaare
postitatud 15.06.2016 10:50

Ema lemmikud! Tegin külmsuitsulõhega. Värske till annab palju juurde!

Hexy
postitatud 25.07.2016 08:33

Maitsev suupiste!

Hetu
postitatud 22.02.2018 19:01

Mina tegin neid täna. Tegin küll poole kogusest kuna olen ainuke oma pisikeses majapidamises kes kala sööb. Aga oleks vast pidanud rohkem tegema. Need pirukad on mu uus absoluutne lemmik. Niii niii hea. Mina lisasin riivitud parmesani toorjuustu kihi peale ja siis lõhe sidrunipipraga. Sõltuvust tekitav.