Hiina kaneeli-, apelsini- ja roosiõienuputee

Kaneel on üks hiina viievürtsisegu koostisosadest; roosiõienuppude punane on hiinlaste jaoks õnnevärv; apelsinikooreribad sümboliseerivad kuldset rikkust.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

2 apelsini

4 kaneelikoort

12 roosiõienuppu

4 tl mett

keeva vett

Valmistamine

Lõika apelsinikoorest neli pikka peenikest riba, pane need iga teeklaasi sisse kaunistuseks.

Koori apelsin ning lõika segmentideks (st eemalda ka membraanid, jättes alles ainult viljaliha). Jaota apelsinisegmendid, kaneelikoored, roosiõienupud ning mesi nelja tassi vahel.

Vala peale keev vesi, sega ning lase minut-paar enne serveerimist tõmmata.

Retsept on pärit Briti ajakirjast Delicious (Ching He-Huang, February 2008, Cinnamon, orange, honey and rosebud tea). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 15.10.2015 09:16

Mulle maitses. Kaneel ei jõua selle ajaga küll väga maitset välja anda, aga apelsin ja roosinupud küll.