Verivorstid peekoniga

Klassikaline jõuluroog - särisevad verivorstid krõbeda peekoniga.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

verivorsti

viilutatud peekonit

Valmistamine

Pane verivorstid äärisega ahjupannile*, peale laota peekoniviilud. Küpseta 200-kraadises ahjus krõbedaks.
Lauale anna samal pannil või vaagnale tõstetult.
Kõrvale sobivad ahjukartulid, kõrvitsasalat, pohlamoos.

* Vorstid võib panna täiesti kuivale pannile, sest küpsemisel sulab neist piisavalt rasva välja. Samuti annab rasva peekon.
LISA KOMMENTAAR

metsik
postitatud 13.12.2015 19:21

Nii kahju, et kuskil pole korralikku verivorstide küpsetamise juhist. Tootepakendilt see puudub, või on täiesti mõttetu! Olen küll ja veel nätskeid verivorste pakkunud, sest kuskil pole õpetust, millisel temperatuuril ja kui kaua krõbeduse saavutamine tegelikult aega võtab. Tüüpiline retsept ütleb 15 minutit 200 kraadi juures. Selle ajaga saavad vorstid vaevalt soojaks. Soovitan alustada 150 kraadiga, küpsetada vähemalt pool tundi, paksemad vorstid saavad valmis tunniga.