Hautatud punane kapsas ploomidega

Pikantne kapsalisand jõululauale. Sobib nii jõulupardi ja -hane kui ka seaprae ja kalkuniprae kõrvale.

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust. 

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

2 viilutatud punast sibulat

1 kg ribadeks lõigatud punast kapsast

250 g kivideta kuivatatud ploome

2 dl apelsinimahla

2 sl palsamiäädikat (balsamico)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta õli suurel laial pannil. Lisa sibul ja prae paar minutit, kuni sibul pehmeneb veidi.
Lisa punane kapsas ja hauta, aeg-ajalt segades, 5-7 minutit.

Lõika kuivatatud ploomid pooleks, pane koos apelsinimahla, palsamäädika ja soolaga potti. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 45 minutit, aeg-ajalt segades, kuni kapsas on küps, aga mitte veel liiga pehme.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kapsas liiga kuivaks kipub hautamise ajal minema, siis lisa hautamise ajal veidi vett.
  • Võid kapsa paar tundi varem valmis hautada. Enne serveerimist kuumuta tasasel tulel umbes 20 minutit.

Loe veel:

Briti ajakirjandusest mugandatud retsept (BBC Good Food, detsember 1998). Pildi tegi Juta Kübarsepp

Laudlina: Ekelund @ Roosimari Sisustustekstiilid

LISA KOMMENTAAR

Bamby
postitatud 30.11.2010 13:22

väga maitsev roog!!!

adelina
postitatud 18.11.2012 11:28

vaga head kapsad!

Redone
postitatud 07.05.2017 16:01

Proovisin lühikese aja jooksul läbi 2 retsepti, selle siin ja kaneeliga punase kapsa hautise. Kaneeliga meeldis rohkem, siinne jäi jube hapu, ploomid ei suutnud seda piisavalt tasakaalustada.

Pille
postitatud 17.12.2020 15:40

Minu vana lemmik! Eriti meeldib see mulle linnuprae - ja eriti ahjupardi - lisandina, aga on ka niisama kartuli kõrval mõnus.