1-2 kõvemat pirni sööja kohta
pudel punast veini
pakk hõõgveini- või glögimaitseainet
Serveerimiseks:röstitud mandlilaaste või kookoshelbeid
Pese pirnid hoolega, siis koori ja lõika alt väike viil ära, et pirnid kenasti püsti püsiksid. Tõsta madala ja laia poti sisse üksteise kõrvale.
Kalla peale punane vein, lisa maitse järgi suhkrut. Lisa potti ka hõõgveini- või glögimaitseainesegu. Kontrolli, et kõik pirnid oleksid kenasti veini sees - muidu jäävda need laigulised.
Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel umbes 30 minutit, kuni pirnid on pehmed. Ära puuvilju katki keeda!
Võta pott tulelt ja lase pirnidel hõõgveinis jahtuda. (Nüüd võid poti mõneks päevaks külmkappi tõsta).
Enne serveerimist võta pirnid leeme seest välja ja aseta magustoidutaldrikutele. Soovi korral keeda hõõgveinileem veidi kokku ning nirista pirnidele - ja kui soovid, puista pirnidele kookoshelbeid või röstitud mandlilaaste.
Kõrvale sobib kenasti hea vanillijäätis.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
See on suurepäraselt hea magustoit! Kõik sööjad tahtsid viimast ülejäänud pirni endale :D Tegin valmis kaks päeva enne pidu ja selle ajaga olid nad väga mõnusasti maitsestunud. Kõrvale pakkusin kaneelivahtu, sobis ilusti ja tundus veelgi jõulusem :)
Pirnid said päris tugeva maitse juurde, vaniljejäätisega oli päris hea.
Hõõgveinipirnid
Tervislik ja maitsev magustoit talvisele pühadelauale.