Proovi seda lihtsat desserti nn "torukohupiima" või skyriga.
200 g kivideta kuivatatud ploome
1 dl vett
tükk kaneelikoort
2 dl 10% rõõska koort
200 g pehmet kohupiima või skyri
3 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut või -ekstrakti
soovi korral veidi konjakit või brändit
Pane ploomid väikessesse potti koos veega keema, lisa kaneelikoor. Keeda 10 minutit, kuni ploomid on pehmed ja vedelik aurustunud.
Siis eemalda kaneelikoor, püreesta ploomid koos rõõsa koorega ühtlaseks. Lisa suhkur ja vanillsuhkur, sega juurde kohupiim või skyr.
Hoia serveerimiseni jahedas.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Kellele kuivatatud ploomid meeldivad, võiks kindlasti proovida. Mõnus.
Täitsa huvitav. Kasutasin veidi vähem suhkrut.
Tegime täna Viimsi eakate kokandusringis "Hõbekulp". Väga mõnus!
Skyri- või kohupiimakreem kuivatatud ploomidega
Proovi seda lihtsat desserti nn "torukohupiima" või skyriga.