125 g astelpaju marju
vett
2-3 lehte želatiini
Kama-toorjuustukreem:250 g mascarpone toorjuustu
2 sl kamajahu
maitse järgi suhkrut
Astelpajutarretise jaoks läheb vaja 3 dl astelpajumahla. (Võib osta kvaliteetse poemahla). Selleks pese marjad, pane mõned kaunistuseks kõrvale.
Püreesta ülejäänud marjad kannmikseris ja suru saadud püree läbi peene sõela.
Võta veidi keeva vett ja vala sõelale jäänud marjapudrule. Suru segu lusikaga, et eralduks veel marjamahla. Korda protseduuri, kuni saad 3 dl mahla ja vee segu.
Leota želatiinilehti paar minutit külmas vees (želatiinilehtede kogus võta vastavalt sellele, kui pehmet või kõva tarretist soovid).
Kuumuta umbes kolmandik marjamahlasegust 70 C. Suru želatiinilehed kuivaks ja lisa kuumutatud mahlale. Sega, kuni želatiin on lahustunud.
Lisa ülejäänud mahl, sega ja kalla magustoidupokaalidesse.
Pane paariks tunniks külmkappi tarretuma.
Kama-mascarpone vaht: hõõru mascarpone puulusikaga kreemjaks, maitsesta suhkruga. Lisa kamajahu, sega ühtlaseks. (Kui soovid õhulisemat kreemi, siis lisa veidi vahukoort).
Serveerimiseks tõsta veidi kamakreemi tarretistele, kaunista mõne astelpajumarjaga.
Astelpajutarretis kama-mascarpone kreemiga
Eestilik dessert.