Suitsuräime- ja õunasalat

Lihtsale suitsuräimesalatile on lisatud õuna ja sibulat.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

10-15 suitsutatud räime

2-3 õuna

1 sl hakitud sibulat

1 sl hakitud tilli

2 dl majoneesi või majoneesi-hapukoorekastet

värsket hakitud peterselli

Valmistamine

Kõrvalda suitsuräimedel nahk, eralda liha luude küljest ja tee väikesteks tükkideks. 

Haki sibul ja till peeneks, lõika õunad väikesteks kuubikuteks.

Sega kõik ained majoneeskastmega. Tõsta salat vaagnale või kaussi, enne serveerimist lase 15-20 minutit külmas maitsestuda.

Paleo-versiooni jaoks kasuta kvaliteetset majoneesi, hapukoort ära lisa!

Retsept on J. Välimaa raamatust 'Kalatoidud' 1964. Pildistas Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 13.10.2015 19:43

Nii-nii-nii hea salat! Kastmeks kasutasin hapukoort, pole lihtsalt majoneesi fänn.

Tõnnis Leppik
postitatud 05.11.2015 18:51

Isadepäevaks väigadi hää viinaga...

katikoplime
postitatud 10.04.2016 15:39

Väga mõnus salat :) Järgmine kord pakun kindlasti külalistele väikeste rukkinööpide sees seda salatit :D