500 g porgandeid
2 sl oliiviõli
1 tl kergelt purustatud vürtsköömneid
Koori porgandid ja lõika 5 cm juppideks. Need lõika omakorda pikuti neljaks või kuueks, olenevalt paksusest.
Tõsta porgandid väiksemasse ahjuvormi, nirista peale oliiviõli ning maitsesta soola ning kergelt purustatud vürtsköömnetega. Sega läbi, nii et porgandid oleksid ühtlaselt õlised.
Küpseta 200kraadises ahjus 25-30 minutit, porgandeid aeg-ajalt segades.
Serveeri kohe. Sobib nii lihatoitude lisandiks kui ka iseseisvaks eineks koos hapukoore- või jogurtikastmega.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kasutasin vürtsiköömnete asemel tüümiani. I m e h e a! Poleks arvanud, et porgandile selline meeldiv magus maitse ahjus küpsedes juurde tuleb. See retsept jääb korduvkasutusse, kindlapeale.
Hea ja tervislik! Soovitan teha :) mmm.
see oli hästi maitsev, isegi pisikesed juurikapõlgurid olid nõus sööma.
Kui küpsetusaeg tundub liiga pikk, siis proovige grillirezhiimil. See vajab pisut enam tähelepanu, aga nii on võimalik küpsetusaega lühendada.
II valmistusviis: porgandeid vähese veega keeta, siis võiga köömneid panni peal veidi kuumutada, kuni prõksuma hakkavad ja lõpuks lisada porgandid ja kergelt praadida. Aga selles retseptis olen kasutanud hoopis tavalisi köömneid (BBC GoodFood retsept) ja nendega maitseb ka väga hästi ning ilmselt maitseb kodusemalt kui vürtsköömnega. See toit oli mõeldud jõululauale praelisandiks.
Vürtsköömen on üks mu lemmikmaitseainetest. Tõeliselt hea toit, eriti hapukoorekastmega. Vahel oleme tavalisi köömneid veel lisaks pannud. :)
Kusjuures, mina porgandeid neljaks ei lõika, nii jäävad sellised suuremad jubinad. Küpsetusaeg on muidugi pikem, aga sõrmedevahelt süüa mugavam ja mõnusalt magusad-mahlased jäävad seest.
Väga head porgandid, meie sõime lihaprae kõrvale.
Ahjus röstitud porgandid vürtsköömnetega
Lihtne ja vürtsikas porgandiroog, mis sobib nii iseseisvaks eineks kui ka liharoogade lisandiks.