Tuunikalaomletikesed

Väikesed tuunikalaomletikesed, mis on maitsvad nii soojalt kui ka külmalt. Seetõttu sobivad nad hästi ka piknikukorvi.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kvaliteetne tuunikalakonserv (tükid vees, 185 g)

3 sl kontsentreeritud tomatipastat

150 g Saare Smetana hapukoort

3 suurt muna

200 g riivitud juustu (nt Eesti juust)

2-4 sl hakitud siledalehist peterselli

1 väike hakitud sibul või 1 sl Meira röstitud sibulahelbeid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Nõruta tuunikalakonserv hoolega, siis suru kausi põhjas kahvliga katki. Lisa kõik ülejäänud ained, sega ühtlaseks. 

Jaota segu hoolikalt võitatud muffinivormidesse* ning küpseta 165kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni omletid on pealt kuldsed ja kenasti läbi küpsenud.

Serveeri värske rohelise salatiga.

* Mina kasutan nende tegemiseks silikoonist muffinivormi. 

Bouchons au thon retsept on mugandatud populaarsest USA toidublogist Orangette, mille autoriks on Molly Weizenberg. 

LISA KOMMENTAAR

hille
postitatud 22.05.2008 14:15

Soovitan igal juhul proovida! Minu jaoks midagi uut ja väga suupärast!

Nämmu
postitatud 22.06.2008 14:46

Omletikesed olid tõsiselt mahlased. Kõik kiitsid. Sibula asemele panin küll paprikat, lisasin veel natuke fetat ja eilseid ahjulõhe tükke.. mm :P

Dee
postitatud 20.09.2008 09:59

Väga maitsvad ja mahlased omletikesed. Kalakonservi oli meil sisse panna vaid pool kogusest, aga ikkagi tulid välja suurepärased. Lisasin veel tükeldatud punast paprikat ja porrot. Meespoole palvel proovin järgmisel korral umbes 50 g võrra vähema juustuga. Veidi oli tegemist, et neid paberi küljest lahti saada, aga ei midagi ületamatut. Rohelise salatiga serveeritult olid omletid taldrikul nii ilusad, et oli lausa kahju kahvlit sisse lüüa... :D

Leoola
postitatud 13.05.2012 19:59

Mina pakkusin ka neid sünnipäevalauale. Kõik sõid ja kiitsid, isegi tuunikala mittesööjad :)

Infanta
postitatud 21.04.2009 15:52

Väga maitsvad, seda eriti järgmisel päeval, kui kõik maitsed on nö settinud. Küll aga paneksin järgmine kord veidi vähem tomatikontsentraati, sest selle maitse oli ehk veidi liiga tugev. Võibolla oli mul eriti kange produkt :)

Mann
postitatud 02.01.2010 22:50

Oi need on head. Sobisid kõigile. Isegi Mia sõi vapralt vaatamata pisiasjale, et seal sees oli nii juust kui tomatipasta.

Liisi
postitatud 30.04.2010 13:15

Täitsa huvitavad. Kahjuks sain ainult 1 maitsta, kuid sellegipoolest võib ehk teinekordki valmistada.

Kodukokk
postitatud 05.06.2010 21:14

need on tõeliselt mõnusad ja mahlased ampsud ning kõlbavad väga hästi süüa ka külmalt.

Vernanda
postitatud 19.08.2010 13:03

omletikuid söödi ja kiideti. teeme veel

Köögikata
postitatud 25.02.2011 18:38

Mulle ja abikaasale väga maitsesid, aga lapsed...nende suhtes olen käega löönud, neile ei maitse mitte miski.

Tiramiiiisu
postitatud 03.03.2011 14:59

Mahlased ja maitsvad.

Merit
postitatud 12.12.2011 17:47

Hapukoore asendasin majoneesiga, mis kõikide majoneesi sõprade õnneks siia ka imehästi sobis. Mulle maitsesid omletikesed pigem jahtununa. Juhul kui mu külmikus oleks Tabascot olnud, siis oleksin kindlasti mõned tilgad taignasse seganud. Omletikesed sobivad ideaalselt piknikukorvi ja hommikusöögilauale. Samuti tasuks proovida näiteks peekoni ja/või seentega varianti (tomatipasta jätaksin siis välja).

Aniitram
postitatud 20.12.2012 12:58

Väga head said!

Kats
postitatud 08.03.2013 14:28

Tere, kuidas te nad paberi küljest lahti saate? Ag amuidu väga maitsvad.

Saale
postitatud 11.08.2013 23:49

Küpseta ILMA PABERVORMITA otse silikoonist vm materjalist muffinivormides. Sest paberit ei saanud ma ka seekord isegi jahtunud peast ära :(

Julia
postitatud 11.04.2016 15:09

Mu uus hommikusöögilemmik! Tegin tavalises metallist muffipannis (12 tk), määrisin enne seest võiga ja ideaalselt tulid lahti. Ärge kasutage paberi omasid!

Hexy
postitatud 31.10.2016 08:48

Väga mahlased ja maitsvad!

Julia Koit
postitatud 19.03.2017 10:38

Need väikesed omletikud on meie pere lemmikud! :) Ausalt soovitan proovida. Külmalt on väga head.

Manni
postitatud 12.09.2017 14:58

Väga head! Tegin peolaulale ja need kadusid laualt esimestena. Sõid isegi need, kes muidu tuunikala(või üldse kala väga ei armasta). Jahtunult on veel paremad. Lihtsustasin retsepti ja ei lisanud tomatipastat kuna kasutasin tuunikalakonservi tomatikastmes.

Krista Nurk
postitatud 16.03.2020 12:09

Täna hommikul just tegin ja väga mõnusad mahlased ampsud :)

Kairi Valgerist
postitatud 16.03.2020 12:31

Oi, see on hea! Kas mingeid singi/peekoni - juustu variante ka on peres olevate tuunikalapelgurite tarvis?

Maret
postitatud 13.04.2020 15:53

Mina olen teinud tuunikalaga, aga kuna lastele see ei maitse, siis ühel teisel korral ei pannud tomatipastat ja tuunikala, vaid hoopis suitsukana. Maitses hea. Ma usun,et võid lihtsalt hakitud singitükke panna, sest riivjuust on siin nagunii koostisosa.

Pille
postitatud 15.12.2021 20:09

Panin 10 a poja jalkatrenni jõulupeole kaasa. Mitu lapsevanemat võtsid FB kaudu ühendust ja küsisid retsepti :D