500-750 g kondiga lambaliha (nt ribitükid)
2 l vett
soola ja musta pipart
1 värske kapsapea
1-2 sibulat
3-4 porgandit
5-6 kartulit
hakitud värsket tilli
Pane lihatükid supipotti, kata külma veega. Kuumuta keemiseni, keeda mõned minutid tugeval tulel. Siis kalla kogu kupatus sõelale.
Pese pott hoolega puhtaks, siis tõsta uuesti tulele. Pese lihatükid samuti külma jooksva vee all puhtaks*. Pane uuesti potti, lisa retseptis toodud 2 l vett ja kuumuta tasakesi keemiseni.
Siis lisa mõned pipraterad ja veidike soola. Keeda liha tasakesi podisedes umbes 1,5 tundi, kuni liha kontide küljest kergesti lahti tuleb. Kui pinnale rasva või vahtu koguneb, siis eemalda see vahukulbiga. Pehmeks keenud lihatükid tõsta potist välja jahtuma.
Lisa potti ribadeks lõigatud sibul ja kapsas, keeda umbes 30 minutit. Lisa porgandirattad ja keeda 15 minutit, siis lisa kartulikuubikud ja keeda, kuni kartulid ja porgandid on pehmed.
Porgandite-kartulite keetmise ajal puhasta keedetud lambaliha kontidelt, lõika väikesteks tükkideks. Lisa supile ja kuumuta läbi.
Lisa soovi korral hakitud tilli, maitsesta soola-pipraga parajaks. Lase enne serveerimist veidi maitsestuda.
NIPP: Enne supi serveerimist lisa potti üks toores peenelt riivitud porgand - see annab supile värske maitse.
* Kuigi mõned kokad väidaksid, et selline esmane keetmine-pesemine vähendab puljongi maitset, siis mina usun, et see tagab selgema puljongi. Samuti keeb nii osa lambarasvast välja - ja pole ohtu, et supp keedes kibedaks muutub.
Mul porgandi tükeldus veidi teisem.
väga mõnus supp,mina panen veel värskeid herneid sisse...mõnna
Meie perele see supp väga meeldis. Panime ka herneid sisse ja porgandi kohe alguses. 2-aastane laps sõi ja kiitis!
Tegin ka, mulle maitseb, serveerind veel ei ole, laste reageering on huvitav :D pole enne kapsasuppi teinud :) igaljuhul hea retsept ja tasub proovida ...
Väga hea ,proovige.
Parim!!!
Mina hakkan täna seda suppi tegema, aga väikese nüansiga. Õigemini alustasin juba eile õhtul, kui panin puljongi valmistamiseks kondid, maitsestuse ja vee slow-cookerisse, mis hautas hommikuks liha kontide küljest lahti ja valmistas imelise leeme. Hommikul nokkisin liha kontidest eraldi ja kurnasin puljongi potti. Jahutasin ja tõstsin päevaks külmkappi. Õhtuks on potis lambarasv pinnale kerkinud ja kõvaks hangunud ning selle saab lihtsalt eraldada. See on märkimisväärne, kui suures koguses rasva niimoodi toidust eemale saab, jättes maitsed kõik alles. Täna õhtul hoian lihatükke mõnda aega ahjus, et ka sealt rasva välja sulaks. No ja ülejäänu on sama, mis siin retseptis. Nämm!
Värskekapsasupp lambalihaga
Lihtne ja kodune lambalihasupp, just selline, nagu vanaema seda teeks ;) Vali kondiga lihatükk, nt ribitükk või siis valmistükeldatud lambaliha. Soovi korral võid lisada supile ka peotäie odrakruupe.