1 sl õli
1 sibul
240 g suitsuvorsti (nt Maks & Moorits Moskva täissuitsuvorst)
260 g viinereid (nt Maks & Moorits väike viiner)
200 g teravat tomatikastet
1 l puljongit
4 kartulit
soola ja must pipar
hakitud värsket tilli
hakitud värsket peterselli
Serveerimiseks:hapukoort
Koori kartulid ja tükelda kõik tükeldamist vajavad komponendid.
Kuumuta poti põhjas õlis sibul klaasjaks. Lisa tükeldatud suitsuvorst ja viinerid, siis mõne aja pärast kurk ja tomatikaste. Kuumuta segades läbi, siis lisa kartulid ja kuum vesi või puljong. Keeda, kuni kartul on pehme.
Lisa hakitud maitseroheline ja lase supil hetk maitsestuda, vajadusel lisa ka soola-pipart. Serveeri hapukoorega.
See supp paneb küll suu vett jooksma jälle...
See on alati väga hea...
Oleks ma teadnud, et seljanka keetmine nii lihtne on, oleksin seda juba ammu teinud.
See säästu variant seljankast
k
Millal kartul lisada?
Siis kui vedelik lisatud.
Mitte kunagi
Nüüd võid lisada
Siis kui supp söödud.
Marineeritud kurk
Jah, selles lihtsas seljankas käib marineeritud kurk. Meil on siiski ka traditsioonilisemaid retsepte, nii et paanikaks ei ole põhjust :)
Maitsev supp!
Tegin just tule pliidi alla ja suppi tegema.
Praegu just õhtusöögiks see supp. Meil on väljakujunenud nö. seljanka sahtel aügavkülma - igasugused lihaliste jäägid, mis siit sealt üle jäävad saavad ükskord kokku seljankas. ????
Veidi suhkrut ka, siis on kuidagi väga hõrgu maitsega.
Mina lisasin ka natuke mett, kuna mulle tundus veidi hapu ja supp sai lihtsalt superhea!
See ei ole seljanka. See on lihtsalt mingi tomatine vorsti-kartuli supp.
Lihtne seljanka
Lihtne seljanka valmib kiiresti, abiks poest või sahvrist pärit terav tomatikaste.