Porru-heeringasalat

See veidi teistsugune porru-heeringasalat sobib hästi ka rukkinööpide sees serveerimiseks.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g VIČI õrnsoola heeringafileed või skumbriat e. külmsuitsumakrelli

200 g porrut

1 väiksem küüslauguküüs

pool potti tilli

200 g hapukoort

2 sl sidrunimahla

kaunistuseks roseepiprateri

Valmistamine

Peenesta küüslauk, lõika porru õhukesteks viiludeks, haki heeringas või skumbria. Sega kõik komponendid omavahel. 

Lase salatil enne serveerimist umbes kaks tundi jahedas maitsestuda. 

Ave Lindma käest saadud retsept, aga veidi tuunitud. Selgus, et fotograaf Juta Kübarsepp teeb juba aastaid sama salatit külmsuitsutatud makrelli ehk skumbriaga, roseepipraterad teevad salati veelgi maitsvamaks :)

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 14.02.2020 11:28

Korduvalt erinevates seltskondades proovitud erinevates Eestimaa nurkades, väga hästi meeldib kõigile. Viimati kasutasime VICI no-oil ehk õlivaba heeringat, hea mugav.