Ahjus röstitud šampinjonid ja porgandid

Värvikirev ja maitsev roog porganditest ja šampinjonidest, sobib lisandiks mitmesuguste roogade kõrvale või maitsva leivaga omaette eineks. Idee on Kalyn's Kitchen toidublogist.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
35 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

400 g mahlaseid porgandeid

250 g šampinjone

1-2 sl oliiviõli

0.5 tl kuivatet või 1 sl värsket hakitud tüümiani e. aed-liivateed

soola ja musta pipart

värsket hakitud peterselli

Valmistamine

Lõika porgandid paari cm pikkusteks juppideks, tõsta keskmise suurusega ahjuvormi ühekordse kihina. Nirista peale kuni 1 sl oliiviõli, maitsesta tüümiani, soola ja pipraga.

Küpseta 220kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni porgandid pehmenema hakkavad.

Lisa viilutatud või tükeldatud šampinjonid ning ülejäänud õli. Sega kergelt läbi ning küpseta veel 15 minutit.

Puista peale rohkelt värsket peterselli, vajadusel maitsesta veel soolaga.

Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

evke
postitatud 10.01.2007 17:36

väga hea

triin
postitatud 13.12.2009 23:31

Väga maitsev. Aga mul tahtsid porganind natuke kauem olla. Mulle meeldivad pehmed porgandid, selle ajaga oleks pisut krõmpsumad jäänud. Maitseasi. Kindlasti teen veel. Juba üksnes lõhna pärast :). Tüümiani lõhn on lummav.

Liisi
postitatud 18.10.2010 16:25

Väga maitsev! Kindlasti läheb kordamisele.

Pille
postitatud 14.05.2016 00:20

Liisi tehtud foto:

Ilsu
postitatud 06.06.2012 12:39

Ilus värviline, lihtne ja väga maitsev eine. Kindlasti jääb meie menüüsse ka edaspidi.

Rita Sirp
postitatud 05.10.2016 08:02

Puravikkudega ka hea.

Hexy
postitatud 19.05.2018 10:54

Väga maitsev!