Kariibi toorjuustukook

Kariibi toorjuustukoogile annavad maitset laim ja kookoshelbed.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g võid

200 g Digestive-küpsiseid

350 g väherasvast toorjuustu

5 sl vedelat mett

150 g kookoshelbeid

1 laimi mahl ja riivitud koor

350 g maitsestamata jogurtit

Kaunistamiseks:

1 laimi

Valmistamine

Vooderda Ø 20 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.
Sulata või potis, sega juurde purustatud küpsised. Kalla segu vormi, suru tugevalt ühtlaselt põhjale. Pane vähemalt 1 tunniks või üle öö külmkappi.
Sega toorjuust ja mesi ühtlaseks. Lisa kookoshelbed ja laimimahl ning riivitud koor. Lisa jogurt ning sega hoolega.
Kalla segu küpsisepurupõhjale. Pane 45 minutiks külmkappi.
Võta juustukook vormist välja ning kaunista õhukeste laimiviiludega.

Retsept pärit UKTV Food veebilehelt (Caribbean Lime and Coconut Cheesecake). Pildi tegi VIMI

LISA KOMMENTAAR

Helinzik
postitatud 20.03.2007 14:49

See kook oli väga hea hapukas, sobib just neile, kes magusaid kooke ei armasta!

Pille @ Nami-Nami
postitatud 16.02.2011 12:11

Ma pean tunnistama, et pole ise seda kooki teha veel jõudnud, ent algretseptis pole tõesti želatiini ette nähtud. Kui kasutada paksemat sorti jogurtit, siis tõenäoliselt ei jää liiga vedel - toorjuust ju tahkub jahedas kenasti ja aitab koogil koos püsida.

küssa
postitatud 16.02.2011 11:17

kas see vedel ei jää, laiali ei valgu? ilma zelatiinita...

vimi
postitatud 21.02.2013 18:05

Vedel ei olnud, õnnestus esimese korraga, kuid minu jaoks oli liiga palju kookoshelbeid. Laim siin meeldis väga!