100 g võid
200 g Digestive-küpsiseid
350 g väherasvast toorjuustu
5 sl vedelat mett
150 g kookoshelbeid
1 laimi mahl ja riivitud koor
350 g maitsestamata jogurtit
Kaunistamiseks:1 laimi
Vooderda Ø 20 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.
Sulata või potis, sega juurde purustatud küpsised. Kalla segu vormi, suru tugevalt ühtlaselt põhjale. Pane vähemalt 1 tunniks või üle öö külmkappi.
Sega toorjuust ja mesi ühtlaseks. Lisa kookoshelbed ja laimimahl ning riivitud koor. Lisa jogurt ning sega hoolega.
Kalla segu küpsisepurupõhjale. Pane 45 minutiks külmkappi.
Võta juustukook vormist välja ning kaunista õhukeste laimiviiludega.
Retsept pärit UKTV Food veebilehelt (Caribbean Lime and Coconut Cheesecake). Pildi tegi VIMI.
See kook oli väga hea hapukas, sobib just neile, kes magusaid kooke ei armasta!
Ma pean tunnistama, et pole ise seda kooki teha veel jõudnud, ent algretseptis pole tõesti želatiini ette nähtud. Kui kasutada paksemat sorti jogurtit, siis tõenäoliselt ei jää liiga vedel - toorjuust ju tahkub jahedas kenasti ja aitab koogil koos püsida.
kas see vedel ei jää, laiali ei valgu? ilma zelatiinita...
Vedel ei olnud, õnnestus esimese korraga, kuid minu jaoks oli liiga palju kookoshelbeid. Laim siin meeldis väga!
Kariibi toorjuustukook
Kariibi toorjuustukoogile annavad maitset laim ja kookoshelbed.