Jamaika kanahautis

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 tl oliiviõli

2.5 dl hakitud sibulat

1.5 tl purustatud küüslauku

450 g tükeldatud kanafileed

1 tl karripulbrit

1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed

0.5 tl jahvatatud vürtspipart

0.5 tl tšillipulbrit või tšillihelbeid

0.5 tl purustatud musta pipart

4 sl kuiva punast veini

2 sl kappareid

400 g purk loputatud ja nõrutatud konservube

- soovitatavalt musti ube

400 g purustatud konservitud tomateid

Serveerimiseks:

2.5 dl valget pikateralist riisi

Valmistamine

Valmista riis vastavalt pakendi juhistele, aga ära soola lisa.

Samal ajal kuumuta õli suurel praepannil.

Lisa sibul ja küüslauk, kuumuta 3 minutit, kuni sibul on pehmem.

Sega kausis kana, karripulber, aed-liivatee, vürtspipar, tšillihelbed ja must pipar. Lisa pannile ja hauta 4 minutit.

Sega juurde vein, kapparid, oad ja tomatid. Kata pann kaanega, alanda kuumust ning hauta 10 minutit, kuni kana on pehme.

Serveeri keedetud riisiga.

Loe veel:

Retsept on USA ajakirjast Cooking Light (November 2000, Jamaican Chicken Stew)

LISA KOMMENTAAR