2 tl oliiviõli
2.5 dl hakitud sibulat
1.5 tl purustatud küüslauku
450 g tükeldatud kanafileed
1 tl karripulbrit
1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed
0.5 tl jahvatatud vürtspipart
0.5 tl tšillipulbrit või tšillihelbeid
0.5 tl purustatud musta pipart
4 sl kuiva punast veini
2 sl kappareid
400 g purk loputatud ja nõrutatud konservube
- soovitatavalt musti ube
400 g purustatud konservitud tomateid
Serveerimiseks:2.5 dl valget pikateralist riisi
Valmista riis vastavalt pakendi juhistele, aga ära soola lisa.
Samal ajal kuumuta õli suurel praepannil.
Lisa sibul ja küüslauk, kuumuta 3 minutit, kuni sibul on pehmem.
Sega kausis kana, karripulber, aed-liivatee, vürtspipar, tšillihelbed ja must pipar. Lisa pannile ja hauta 4 minutit.
Sega juurde vein, kapparid, oad ja tomatid. Kata pann kaanega, alanda kuumust ning hauta 10 minutit, kuni kana on pehme.
Serveeri keedetud riisiga.
Retsept on USA ajakirjast Cooking Light (November 2000, Jamaican Chicken Stew)
Jamaika kanahautis