Loputa kuusekasvud, pane potti ning vala peale niipalju külma vett, et kuusekasvud oleksid napilt kaetud. Lase üle öö seista.
Järgmisel päeval keeda kuusekasvusid leotusvees umbes 2 tundi sageli segades, et segu põhja ei kõrbeks.
Kurna segu läbi sõela - peaksid saama umbes 1,5 liitrit kuusevõrseekstrakti.
Lisa suhkur ja keeda veel 2 tundi pidevalt segades. Keetmise lõpuks peaks Sul olema parajalt paks siirup.
Kalla segu kuumutatud klaaspurkidesse ja lase jahedas tarretuda.
Valmis marmelaad on punakaspruun.
Mina kallan kuusevõrsetele peale keeva vett, potile kaan peale, järgmisel päeval kurnan, kuumutan tasasel tulel,
lisan suhkrut, pärast veel ebaküdoonia tükke siirupis. Lõpuks lasen keema, et vaht võtta, kurnan ja panen kuumalt purki.
Kuusekasvumarmelaad