Kuusekasvumarmelaad

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

5-6 l kuusekasvusid (neid rohelisi võrseid, mitte puiseid oksi)

külma vett

1 kg suhkrut

Valmistamine

Loputa kuusekasvud, pane potti ning vala peale niipalju külma vett, et kuusekasvud oleksid napilt kaetud. Lase üle öö seista.
Järgmisel päeval keeda kuusekasvusid leotusvees umbes 2 tundi sageli segades, et segu põhja ei kõrbeks.
Kurna segu läbi sõela - peaksid saama umbes 1,5 liitrit kuusevõrseekstrakti.
Lisa suhkur ja keeda veel 2 tundi pidevalt segades. Keetmise lõpuks peaks Sul olema parajalt paks siirup.
Kalla segu kuumutatud klaaspurkidesse ja lase jahedas tarretuda.
Valmis marmelaad on punakaspruun.
LISA KOMMENTAAR

Kirke
postitatud 10.11.2007 00:50

Kas keegi on äkki proovinud?, tundub huvitav...

Hexy
postitatud 09.06.2010 22:21

Maitse oli huvitav, minul jäi ta aga suht vedel. Andsin purgi emale, talle maitses rohkem

helve
postitatud 24.05.2013 18:20

Mina kallan kuusevõrsetele peale keeva vett, potile kaan peale, järgmisel päeval kurnan, kuumutan tasasel tulel, lisan suhkrut, pärast veel ebaküdoonia tükke siirupis. Lõpuks lasen keema, et vaht võtta, kurnan ja panen kuumalt purki.