Lambakints sibula ja veiniga

Aeglaselt veinis küpsetatud lambakints, mis valmib 3,5 tunniga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

pool lambakintsu (umbes 1,25 kg tükk)

1 kg sibulat

tüümiani e. aed-liivateed

3 dl punast veini

3 sl oliiviõli

suur peotäis peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuivata liha köögipaberiga ja hõõru sisse soola ja pipraga.
Kuumuta oliiviõli suures paksupõhjalises haudepotis, lisa liha ning pruunista pliidi kohal ümberringi (selleks kulub umbes 8 minutit üsna tugeval kuumusel). Tõsta lambakints suurele taldrikule.
Lõika sibulad õhukesteks viiludeks. Pane potti ning prae umbes 10 minutit, kuni sibulad on kergelt värvunud ning pehmenenud. Lisa paar liivateeoksa ning kuumuta veel paar minutit. Maitsesta soola ja pipraga.
Tõsta lambakints uuesti potti sibulate peale. Lisa vein, kata pott tugevasti kaanega. Tõsta 160kraadisesse ahju ning hauta 3 tundi.
(Seda võib teha ka kuni 2 päeva enne serveerimist. Serveerimiseks kuumuta lambakintsu ahjus 45 minutit).
Serveerimiseks haki liivateelehed ja petersell ning puista lambakintsule.

Retsept ilmus briti ajakirjas BBC Good Food (January 2005, Slow-cooked lamb with onions & thyme). Pildi tegi AIRE1.

LISA KOMMENTAAR

Aire1
postitatud 02.04.2010 14:18

Liha on mõnus, mure ja mahlane, sibul on pisut hapuka maitsega.

Aire1
postitatud 02.01.2014 10:05

Meie pere lemmik lambapraad ja ka kõik külalised on kiitnud.