Mustasõstrakaste

Kaste sobib hästi ulukiliha juurde (nt põdraliha lisandiks). 

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 šalottsibul

praadimiseks võid

0.5 dl suhkrut

2 dl musti sõstraid

1 sl valget veiniäädikat

1.5 dl kana- või lihapuljongit

0.5 dl punast veini

soola ja musta pipart

vajadusel maisitärklist

Valmistamine

Peenesta sibul ja prae võis klaasjaks. Lisa suhkur, pruunista pidevalt segades. Lisa mustad sõstrad ning kuumuta, kuni marjad on pehmed. Lisa veiniäädikas, keeda veidi.

Lisa punane vein ning puljong. Kuumuta veel veidi. Püreesta ja kurna läbi sõela.

Lisa paar lusikatäit võid ning paksenda soovi korral maisitärklisega. Maitsesta, kaunista mõne musta sõstraga ning serveeri nt tainas praetud põhjapõdrafilee kõrvale.

Soome Ruokala.tv lehelt. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR