Saaremaa riivjuustu
Soovi korral:määrimiseks muna
Väikeseid juustu-lehttainapirukaid võib teha mitmel moel.
Lõika lehttainast 2 cm ribasid ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puista lehttainaribadele riivitud juustu.
Küpseta 200-220-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni kenasti kuldsed.
Vajadusel lõika lehttainas neljaks ristkülikuks. Pintselda kõik lehttainatükid pealt munaga, puista peale riivjuustu. Tõsta kahekaupa kokku, nii et jääb tainas-juust-tainas-juust. Suru pealmine tainakiht õrnalt alumisega kokku, siis lõika umbes 2 cm laiusteks ribadeks.
Keera kahekordsed tainaribad keerdu, tõsta ahjuplaadile. Küpseta 200-220-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni kenasti kuldsed.
Rulli lehttainas 25x45 cm ristkülikuks. Pintselda pealt munaga, puista üle riivjuustu (ja soovi korral paprikaga). Keera mõlemad pikemad servad tihedasti keskele kokku rulli. Lõika rull u 30 viiluks.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda pealt munaga.
Küpseta 200-220-kraadises ahjus u 15 minutit, kuni kanapeed on pealt kenasti kuldsed.
Kiired ja lihtsad snäkid, mis kaovad taldrikult märkamatult!
Vga lihtne teha ning mõnus suupiste. Sai teha sünnipäevalauale, kuid mehed pidasid seda veel sobivaks õlle kõrvale ning naised kohvitassi kõrvale.
Imehea!!!!!
Mulle meeldib, kui lisada veel pisut paprikapulbrit :)
Üllekas on sellise pildi saatnud 2011. aastal, kommenteerides, et "Tavalised lehttaina juustusaiad":
Juustu-lehttainapirukad
Need imelihtsad lehttaina-juustuküpsised on eriti head üsna tugevamaitselise juustuga.
Serveeri soojalt aperitiivi kõrvale.