Šarlottkreem

Kasuta šarlottkreemi kookide ja tortide kaunistamiseks ja täitmiseks.

Kogus
500 g
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g toasooja võid

125 g suhkrut

1 muna

1 dl piima

1 sl konjakit, brändit või rummi

Valmistamine

Vahusta toasoe või heledaks ja kreemjaks.

Pane pool suhkrust koos piimaga potti ja kuumuta keemiseni.

Vahusta ülejäänud suhkur munaga kohevaks. Vispelda kuum piim peene nirena munavahu hulka, siis kuumuta segu 80-90° kraadi juures 5-6 minutit, kuni see paksenema hakkab. Lase segul toatemperatuurini jahtuda.

Klopi jahtunud (ca 20°C) piimasegu võivahu hulka. Maitsesta rummi, konjaki või brändiga. 

LISA KOMMENTAAR

Heli
postitatud 21.01.2018 19:15

Kui suure osa suhkruga vahustada või ja kui suur osa jätta piima-munakreemi jaoks?

Pille
postitatud 21.01.2018 20:57

Heli, täpsustasin retsepti sõnastust (vrdl trühvlitordi retsepti juures oleva šarlottkreemi sõnastusega).