Kumkvaadi-jõhvikasalat

Sügistalvisel laual on tihti ahjupart või -kalkun, mille kõrvale sobib serveerida särtsakat marjakastet. See kumkvaadi-jõhvikakaste on tõeliselt mõnus praelisand ka jõululauale, seltsiks tavapärasele pohlamoosile.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

300 g värskeid või külmutatud jõhvikaid

100 g kinkaneid e. kumkvaate

1,5 dl vett

100 g heledat muscovado suhkrut

3 konservitud "stem ginger" tükikest soovi korral

Valmistamine

Lõika kumkvaadid paksudeks viiludeks.

Pane jõhvikad ja kinkanid potti, lisa vesi. Kuumuta keemiseni ning hauta tasasel tulel u 10 minutit, kuni jõhvikad hakkavad lagunema.

Lisa suhkur ning sega, kuni suhkur on sulanud. Soovi korral lisa suhkrustatud ingveriribad. Keeda 7-10 minutit, kuni kaste pakseneb.

Enne serveerimist lase jahtuda. 

Nipid ja soovitused:

  • Kaste säilib kinnises karbis külmkapis kuni nädal aega või kuni 3 kuud sügavkülmas.

Loe veel:

Retsept on mugandatud briti ajakirjast BBC Good Food (December 2003, Cranberry and kumquat relish). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

akaatsia
postitatud 25.08.2010 11:27

konservitud ingverijuur-kas võib asendada värske ingveriga?

Pille @ Nami-Nami
postitatud 25.08.2010 17:07

Vast ikka, aga võta siis ingverit veidi vähem.

Pille
postitatud 09.10.2019 13:32

Kujutan seda kastet väga hästi ette meie jõululaual traditsioonilise pohlamoosi asemel või selle kõrval. Kalkuniprae juurde sobiks ka kindlasti!