Pico de Gallo

Vürtsikas värske lisand erinevate mehhiko roogade juurde. Tuntud ka kui salsa picada, salsa fresca, salsa bandera või salsa mexicana. Tegemist on värske, kuumutamata salatiga, kus kõik komponendid on hakitud väikesteks kuubikuteks.

Pico de gallo kastet võib serveerida nt taco-krõpsude või fajita'dega. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3-4 suurt küpset (liha)tomatit

mõned hakitud jalapeño-viilud või värsket serrano tšillit

1 sibul

suur peotäis hakitud värsket koriandrit

1 laimi pressitud mahl

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika tomatid väikesteks kuubikuteks (soovi korral eemalda tomatitelt esmalt seemned). Pane hetkeks sõelale nõrguma, siis tõsta kaussi.

Haki tšilli ja sibul hästi peeneks ja lisa tomatile. Lisa hakitud koriander.
Maitsesta laimimahla, soola ja pipraga, sega läbi.

Enne serveerimist lase umbes pool tundi maitsestuda.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Liina
postitatud 18.10.2009 09:57

Mõnusalt krehvtine.Järgmiseks korraks meeldetuletus, et kui juba teha, siis vähemalt topeltports, sest salsa kadus laualt kõige kiiremini ja tundus, et tortillade vahele oleks tahtnud seda kraami veelgi lahkema käega määrida.