Jõulupuder

Ahjus küpsetatud riisipuder mandlitega. Serveeri külma piima, kaneeli ja suhkruga.

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid-mandleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 dl riisi

1 l täispiima

1 tl soola

2 tl suhkrut

20 g võid

peotäis kooritud mandleid või mandlilaaste

2 dl rõõska koort

Valmistamine

Määri paariliitrine ahjuvorm võiga. Sega vormis riis, piim, sool ja suhkur. Pane peale võitükikesed ja aseta vorm 220-kraadisesse ahju.

Küpseta umbes 60 minutit. Siis võta puder välja  sega juurde umbes detsiliiter rõõska koort ja aseta kaunistuseks pudru peale kooritud mandlid. Küpseta 200-kraadises ahjus veel 20 minutit.

Samal ajal võid pudrule lisada ka 2 dl rõõska koort, mis parandab maitset.

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Cousinella
postitatud 28.12.2011 20:43

Hea puder - saab ise valmis ja ei kõrbe ka põhja.

Pille
postitatud 18.12.2015 23:24

Cousinella saadetud pilt:

Kaare
postitatud 17.12.2015 11:11

Maitsev puder, aga kuna me armastame pigem magusat riisiputru, siis suhkrut panin 1 sl.

Merle Pommer
postitatud 28.12.2022 23:38

Meie peres on see jõulupuder - 24. detsembri hommikul teisiti ei saa.