Pelmeenisupp

Lihtne pelmeenisupp aedviljadega peaks meeldima kõikidele pereliikmetele.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1.5 l vett

1-2 sl õli

2-3 porgandit

1-2 väiksemat porrut

tükk juursellerit

3-4 kartulit

1 loorberileht

3-4 tera musta pipart

350 g pakk pelmeene (nt Härmavili)

hakitud tilli

ja peterselli

Valmistamine

Kuumuta potis veidi õli, lisa tükeldatud porgandid, seller ja porru. Prae paar minutit, siis lisa kuum puljong, tükeldatud kartulid, loorberileht ja pipraterad. Keeda tasasel tulel 10-15 minutit.

Lisa pelmeenid ning jätka keetmist, kuni pelmeenid pinnale tõusevad.

Lisa hakitud maitseroheline, kata pott kaanega, keera tuli kinni ning lase supil paar minutit tõmmata.

Serveeri hapukoorega.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

spongs
postitatud 14.01.2006 21:06

kõht läks kohe tühjaks:D

Aniitram
postitatud 18.05.2010 17:11

Väga mõnus. Ja maitsev :)

Aniitram
postitatud 29.08.2015 15:58

Pilt ka:

Mare
postitatud 28.03.2015 14:15

Olen lisanud veel pisut Manni lastepäraseid kujudega vigurmakarone. Väikelastel huvitav süüa.

Kaare
postitatud 25.01.2016 09:14

Kui teha suppi isetehtud pelmeenidest ja pelmeenid on pealt väga jahused, siis selleks, et leem selge jääks, tuleks pelmeenid korraks (mõnest sekundist piisab) teises potis kuuma vee sees "ära loputada". Ja alles siis supi sisse tõsta.

palun kirjutage kogused gr-des või..
postitatud 23.04.2016 08:27

pakk ??

Liis
postitatud 11.05.2016 16:27

Poes on ju pelmeenid pakiga müügil!