Ebaküdooniasiirup (keetmata)

Kui kasutada on jahe ühtlase temperatuuriga hoiuruum, siis võib valmistada toorsiirupi.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

1 osa ebaküdoonia lõike

1.5 osa suhkrut

Valmistamine

Lõika valminud, pestud ja puhastatud ebaküdoonia viljad terava noaga õhukesteks viiludeks, jättes vilja südamiku koos seemnetega terveks.
Seejärel aseta viilud vaheldumisi suhkruga klaas- või fajanssnõusse. Pane nõu jahedasse kohta ja lase 1-2 päeva seista. Sega vahepeal puulusikaga, et suhkur kiiremini sulaks.
Suhkru kiiremaks lahustumiseks võib anumat soojas vees soojendada kuni 60¤C.
Siis kurna siirup läbi sõela või marli ning pane pudelitesse.
Sellist siirupit pole vaja enam kuumutada.

LISA KOMMENTAAR