Soolaseenekulebjaaka

Selles kulebjaakas on lisaks soolaseentele ka punast kala ja odrakruupe.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 dl odrakruupe

5 dl vett

0,5 aedviljapuljongikuubikut

600 g lehttainast

400 g viilutatud lõhefileed või vikerforellifileed

0,5 tl sidrunipipart

1 dl hakitud tilli

4 dl leotatud ja tükeldatud soolaseeni

Määrimiseks:

muna

Valmistamine

Keeda odrakruubid aedviljapuljongis pehmeks. Jahuta.

Rulli lehttainas 50x30 cm plaadiks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Pane keedetud odrakruubid 10 cm laiuse ribana pikemale tainaservale; jäta paar cm servadele ruumi. Tõsta kalaviilud odrakruupidele. Maitsesta sidrunipipra ja tilliga. Kõige peale tõsta soolaseened.

Määri lehttainaservad lahtiklopitud munaga. Tõsta kõigepealt lühemad tainaservad täidisele, siis keera tainas ümbrikuks.

Määri kulebjaaka pealt munaga, tee peale kahvliga paar õhuauku.

Küpseta 200-kraadises ahjus 35-45 minutit.

Loe veel:

Retsept ilmus Soome ajakirjas Maku (3.9.2004, Suolasienikulibjaka). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 18.04.2010 01:51

Minu esimene kulebjaaka.Õnnestus kenasti ja maitses ka väga hästi.Sai külalistelt palju kiita.