1 l värskeid tükeldatud kukeseeni
2 sl võid
1 sl värsket tüümiani
1 dl viilutatud porrut või 1 hakitud sibul
4 dl risotoriisi
2 dl kuiva valget veini
soola ja musta pipart
1 l aedviljapuljongit
Serveerimiseks:riivitud parmesani
Pane hoolikalt puhastatud ja vajadusel tükeldatud kukeseened kuumale pannile. Kuumuta segades, kuni seentest eraldunud vedelik on aurustunud. Lisa 1 sl võid ja tüümianilehekesed ning kuumuta, kuni seened pehmenenud ja kergelt kuldsed.
Kuumuta paksupõhjalises potis ülejäänud või keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul või porru ning kuumuta umbes 5 minutit, kuni sibul pehmenema hakkab. Lisa küüslauk ja prae veel paar minutit. Maitsesta kergelt soola-pipraga.
Sega juurde risotoriis, kuumuta minut aega, kuni riis muutub veidi klaasjaks. Siis sega juurde valge vein ja kuumuta paar minutit, kuni veini kokku keeb ja riisisse imendub.
Kui valge vein on riisisse imendunud, lisa risotole kuuma aedviljapuljongit või vett paari detsiliitri kaupa. Kui vedelik on peaaegu imendunud, lisa taas puljongit jne. Risoto on valmis siis, kui riis on mõnusalt al dente ja parajalt pehme konsistentsiga (ehk mitte liiga kuiv, pigem natuke paksu supi laadne).
Sega juurde eelnevalt praetud kukeseened, seejärel toorjuust või kuhjaga lusikatäis külma võid ning osa riivitud juustust.
Maitsesta ning serveeri. Serveerimisel puista peale veel riivitud juustu ja mõned tüümianilehekesed.
Keele viis alla :D
valge vein jättis risotole hapuka maitse, ilma oleks palju parem olnud.
Väga mõnus!
Tegime eile selle retsepti järgi, imeline! Tänast suppi ei söödud eriti isukalt, sest oleks tahtnud risotot jälle.
Proovin igal juhul!
Kiidan ka seda retsepti!
Rikkusin enamus reegleid, mida nami-nami retsept andis, sest kasutasin kodus olnut. Pudrusiis, roosa vein, seenepuljong. Luksuslikku maitset annavad seedermänni seemned ja paras ports riivitud kõvajuustu.
Minu risoto:
Väga lihtne teha ja maitsev!
Mõnus kukeseenerisoto
Seda risotot saab teha nii värsketest kukeseentest kui ka praetud ja purki või sügavkülma pistetud seentest.