2 suurt salatsigurit
1 porgand
175 g hummust
16-18 musta kivita oliivi
Paprika ja hummusega:2 suurt punast salatsigurit
175 g röstitud punase paprikaga segatud hummust
20 hakitud röstitud pekanipähklit
Eralda siguripead lehtedeks, lõika servad siledaks nii, et lehed oleksid enam-vähem ühesuurused. Igast sigurist peaks saama 8-9 paraja suurusega "paati". Liiga pisikesed seesmised lehed on kanapeede jaoks liiga pisikesed, aga need sobivad salatitesse.
VARIANT A:
Koori porgand aedviljakoorimisnoaga. Lõika sama noaga porgandist õhukesi laaste (iga sigurilehe jaoks üks porgandilaast). Tõsta igale sigurilehele lusikaga hummust, kaunista porgandilaastu ja oliiviga.
VARIANT B:
Tõsta igale sigurilehele röstpaprikaga hummust, siis kaunista hakitud pähklitega. Enne serveerimist puista peale veidi paprikapulbrit.
Võid sigurisuupisted kuni 2 tundi varem valmis teha, hoia serveerimiseni külmikus. Üks sigurikanapee sisaldab umbes 30 kalorit.
Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food. PIldi tegi Juta Kübarsepp.
Nägi kena välja, aga maitse poolest veidi igav (mul oli tavaline hummus ehk tegin esimest varianti).
Sigurikanapeed hummusega