Koostisosad

Hummusega:

2 suurt salatsigurit

1 porgand

175 g hummust

16-18 musta kivita oliivi

Paprika ja hummusega:

2 suurt punast salatsigurit

175 g röstitud punase paprikaga segatud hummust

20 hakitud röstitud pekanipähklit

paprikapulbrit

Valmistamine

Eralda siguripead lehtedeks, lõika servad siledaks nii, et lehed oleksid enam-vähem ühesuurused. Igast sigurist peaks saama 8-9 paraja suurusega "paati". Liiga pisikesed seesmised lehed on kanapeede jaoks liiga pisikesed, aga need sobivad salatitesse.

VARIANT A:
Koori porgand aedviljakoorimisnoaga. Lõika sama noaga porgandist õhukesi laaste (iga sigurilehe jaoks üks porgandilaast). Tõsta igale sigurilehele lusikaga hummust, kaunista porgandilaastu ja oliiviga.

VARIANT B:
Tõsta igale sigurilehele röstpaprikaga hummust, siis kaunista hakitud pähklitega. Enne serveerimist puista peale veidi paprikapulbrit.

Võid sigurisuupisted kuni 2 tundi varem valmis teha, hoia serveerimiseni külmikus. Üks sigurikanapee sisaldab umbes 30 kalorit.

Loe veel:

Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food. PIldi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 31.03.2021 20:27

Nägi kena välja, aga maitse poolest veidi igav (mul oli tavaline hummus ehk tegin esimest varianti).