400 g küpseid maasikaid
5 Amaretti mandliküpsist
2 suurt muna (eralda munavalged munakollastest)
40 g suhkrut
0.25 tl vanilliekstrakti
4 sl valget rummi
250 g toasooja mascarpone toorjuustu
3 sl 35% rõõska koort
1 dl kvaliteetset õunamahla
100 g keelekese küpsiseid või muid piklikke biskviitküpsiseid
Haki umbes veerand maasikatest peenelt. Lõika ülejäänud maasikad õhukesteks viiludeks ja pane kõrvale.
Pane mandliküpsised kilekotti ning tambi tainarulliga umbes 1 cm kuubikuteks.
Sega munakollased kausis elektrimikseriga heledaks vahuks, lisa vähehaaval vahustades suhkur. Lisa vanilliekstrakt ja supilusikatäis rummi.
Kalla mascarpone kaussi ning hõõru puulusikaga pehmeks. Lisa vähehaaval munakollasevaht ja klopi ühtlaseks.
Klopi teises kausis munavalged mikseriga vahule.
Lisa hakitud maasikad mascarpone-munakollasevahule. Lisa vähehaaval munavalgevaht ja umbes kolmandik küpsisepurust.
Sega ülejäänud rumm õunamahlaga. Kasta paar keelekese küpsist rummisegusse ning laota suure klaaskausi põhjale. Aseta peale kiht viilutatud maasikaid, siis mascarponesegu. Tee nii veel 1-2 korda.
Kata kauss toidukilega ning pane 5 tunniks külmkappi maitsestuma.
Umbes tund aega enne serveerimist puista ülejäänud mandliküpsisepuru kausikoogi pinnale ning kaunista maasikaviiludega.
Pane uuesti külmkappi kuni serveerimiseni.
Joogisoovitus: klaas jahutatud Astit.
Briti Sainsbury retsept (Italian Strawberry Trifle), pildi tegi ÜLLEKAS.
Itaalia maasika-kausikook sai tehtud külmutatud maasikatest ja küpsised polnud ka päris õiged (jää veel kohalikule kaubandusele lootma) ja maitsnud veel ei ole, aga tundub isuäratav... Retseptis on ainete loetelus kirjas ka vahukoor, kuid kuskile seda lisada ei tule. Meie panime mascarponevahu hulka.
Itaalia maasika-kausikook