Lõika lehttainas neljaks umbes Ø 11 cm kettaks. Tee servast umbes 1 cm kaugusele kerge sisselõige. Tõsta tainakettad ahjuplaadile ning määri pealt munaga. Torka keskmine osa kahvliga auguliseks.
Määri igale tainakettale pestot või tapenadet. Jaota peale tomativiilud ja mozzarellaviilud. Nirista peale veidi oliiviõli, maitsesta soola, pipra ja värske tüümianiga.
Küpseta 220-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni pirukad on pealt kuldsed ja alt küpsenud. Tõsta pirukad taldrikutele, kaunista mõne oliiviga ning serveeri rukolaga.
NB! Soovi korral võid teha pirukad tunduvalt väiksemad - siis sobivad need hästi suupistelauale.
Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (Mozzarella, tomato & black olive tarts, August 2004). Pildi tegi LIISI.
Tehtud veini kõrvale antipastiks. Kasutasin tavalist Genoa pestot (Pesto Genovese). Kõige paremad on serveerituna ahjusoojalt, sest siis on juust veel mõnusalt hele ja maitsed pole väga segunenud. Huvitavaid nüansse saab ka pestode jms kastmetega mängimine. Näiteks tšilline salsa vms...? :)
Mozzarella-oliivipirukad
Selle retsepti järgi võib valmistada nii neli suurt pirukat kui ma palju rohkem väikeseid suupistepirukaid.