Korea kurgisalat

Koreas süüakse seda kergelt praetud lihtsat kurgisalatit (oi bokkum namul, oi namul) kuumadel suveõhtutel.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 kurki

1 tl meresoola

1 küüslauguküüs

1 tl seesamiseemneid

1 tl seesamiõli

0.25 tl Cayenne'i pipart

1 tl suhkrut

0.3 tl soola

Valmistamine

Võta väikesed värsked kurgid, mis ei vaja koorimist. Lõika kurgid umbes 5-6 mm paksusteks viiludeks, riputa peale sool ja jäta 30 minutiks sõelale seisma.

Seejärel kuivata kurgiviilud köögipaberiga, püüdes õrnalt pressides neist võimalikult palju vedelikku kätte saada - siis saad parema salati.

Kuumuta seesamiõli pannil, lisa kurgiviilud ja prae umbes 2 minutit. Sega juurde röstitud seesamiseemned, maitsesta musta pipraga. Serveeri. 

NB! Serveeri salatit jahtunult. Salat säilib külmkapis kuni 2 päeva. 

LISA KOMMENTAAR