75 g pehmet võid
125 g suhkrut (u 1,5 dl)
2 keedetud muna kollast
500 g kohupiima
1 dl 35% rõõska koort
0.5 tl vanilliekstrakti
3 sl sukaadi
4 sl hakitud mandleid
Vahusta või kolmandiku suhkruga. Lisa läbi sõela hõõrutud munakollased, vanilliekstrakt, ülejäänud suhkur, kohupiim, vahustatud rõõsk koor, sukaad ja hakitud mandlid.
Vooderda pashavorm märja marliga, vala kohupiimamass vormi. Tõsta pashavorm omakorda suuremasse kaussi.
Lase umbes 24 tundi jahedas nõrguda.
NB! Kaussi kogunev vedelik sobib hästi saiakeste valmistamiseks (piima vm vedeliku asemel).
Kust saab osta vormi pasha jaoks? Kui vormi pole, kuhu võiks panna kohupiimamassi, et liigne vedelik välja voolaks?
Kui vormi pole siis võib panna uude, pestud-leotatud lillepotti, mis on marliga vooderdatud. Alt august jookseb ilusti ülemäärane vedelik välja. Kasutatakse ka sobiva suurusega sõelasid, mis muidugi ka marliga vooderdatud. Ja marli peab olema kindlasti ka märjaks tehtud enne. Mul on minu isa tehtud puidust vormid aga selleks aastaks ta vist ei jõudnud uusi teha :-/
Mina ostsin puidust vormi eelmisel aastal Tallinnas Pikal tänaval olevast Eesti Käsiöö kauplusest. Ka oli Pikk 22 või 24. Seni olin ka sõela- marli varianti kasutanud.
Minu jaoks oli pisut magus, aga muidu maitses kõigile.
Kohupiimapasha keedetud munarebudega
Kui tihti segatakse pashasegusse vahustatud munakollaseid, siis siin on lisandiks hoopis keedetud munakollased. Hästi kreemjas ja mõnus pasha.
Spetsiaalse puidust pashavormi leiate kauplusest Apelsin.