Serbia šašlõkk

Siia sobib noore lamba liha, sest vana lammas küpseb sealihast kauem. Muidugi võib kasutada ka ainult sealiha ja soolaliha sobib hästi asendada suitsulihaga.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g taist sealiha

250 g taist lambaliha

soolatud searibi

veidi õli

värskelt pressitud küüslauku või küüslaugupulbrit või küüslaugusoola

värsket või kuivatatud maitserohelist

2 sibulat

1 punane ja 1 roheline paprika

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika liha sõrmepaksusteks tükikesteks ning sega maitserohelise, küüslaugu, soola ja pipraga. Niisuta vähese taimeõliga ja lase paar tundi jahedas seista.

Koori sibulad ja lõika viiludeks. Puhasta paprikad seemnetest ja lõika tükkideks.

Torka liha vaheldumisi sibula ja paprikaga varrastele ja igale vardale ka veidi soolaribi või pekki. Pintselda kergelt õliga ja küpseta hõõguvatel sütel või vihmase ilma korral elektrigrillis kergelt pruuniks.

Lisandiks värsked või marineeritud köögiviljad, valge leib ja teravam ketšup.
 

LISA KOMMENTAAR