Siia sobib noore lamba liha, sest vana lammas küpseb sealihast kauem. Muidugi võib kasutada ka ainult sealiha ja soolaliha sobib hästi asendada suitsulihaga.
Lõika liha sõrmepaksusteks tükikesteks ning sega maitserohelise, küüslaugu, soola ja pipraga. Niisuta vähese taimeõliga ja lase paar tundi jahedas seista.
Koori sibulad ja lõika viiludeks. Puhasta paprikad seemnetest ja lõika tükkideks.
Torka liha vaheldumisi sibula ja paprikaga varrastele ja igale vardale ka veidi soolaribi või pekki. Pintselda kergelt õliga ja küpseta hõõguvatel sütel või vihmase ilma korral elektrigrillis kergelt pruuniks.
Lisandiks värsked või marineeritud köögiviljad, valge leib ja teravam ketšup.
Serbia šašlõkk
Siia sobib noore lamba liha, sest vana lammas küpseb sealihast kauem. Muidugi võib kasutada ka ainult sealiha ja soolaliha sobib hästi asendada suitsulihaga.