85 g suhkrut (1 dl)
1 tl jahvatatud kaneeli
0.5 tl ingveripulbrit
0.25 tl jahvatatud nelki
0.25 tl riivitud muskaatpähklit
0.5 tl soola
2 sl vett
300 g terveid mandleid
Sega kausis suhkur, maitseained ja sool. Lisa kergelt klopitud munavalge ja vesi. Lisa mandlid ja sega, nii et mandlid oleks ühtlaselt suhkruseguga kaetud.
Tõsta mandlid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Rösti mandleid 150kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni mandlid on krõbedad ja kergelt pruunistunud. Kohe küpsetamise alguses keera mandleid paar korda, nii et need küpsetuspaberi külge kinni ei hakkaks. Keera paar korda ka küpsetamise ajal.
Lase toatemperatuuril jahtuda.
väga mõnusad tulid, hea krõbistada!
Kindlasti tahan proovida,,aga kahjuka mul muskaatpähklit ei ole. Teen siis ilma, aga hoiame siis pöidlas püsti ;).
Proovisin neid just nädalavahetusel, nakkavalt head, ma paneks vaid vürtsivunki veidi juurde :)
õnnestusid. külalistele meeldis, et ei olnud väga suhkrused
Olde Hansa magusad mandlid on minu suur kiusatus juba mitmeid aastaid. Ja ammu juba peas liikunud ketserlik mõte neid ise kodus järgi teha. Sest esiteks nad on häbemataselt kallid (poes 120g - ca 40 kr, ei ole ju normaalne). Teiseks, suvel tänavalt ostes õnnestus korra saada värskelt potist tulnud SOOJE mandleid. No võrreldamatult paremad, kui kilesse pakitud ja riiulil seisnud toode... Aga asja juurde. Retsept minupoolsete mugandustega. Kasutasin mandleid + mingit mandli-rosina-pähkli segu (kokku 100+100 gr). Maitseaineks SM piparkoogimaitseainet 1tl + kaneeli 0,5tl (olen lootusetu kaneelifänn)ja segusse panin veel ca 1,5 tl sidrunimahla, sest muidu tundus asi lääge jääma. PRAADISIN pannil vähese võiga u 12 min, siis keerasin tule alt ja jätsin nad pannile jahtuma-kuivama. Tulemus - viib keele alla + terve korter imemõnusat piparkoogilõhna täis. Mis sobib samuti ideaalselt praegusesse jõulueelsesse aega. *Vahepeal kleepus kogu segu üsna ühte tükki, kuid edasi praadides kuivas ta jälle lahti. Niiet pole vaja muretseda (minul juba jooksid pildid silma ees, kuidas hakkan noaga viile lõikama sealt). *VÕib julgelt kasutada rosinaid ja misiganes pähkleid. Kokkuvõttes - tänud retsepti eest ja soovitan SOOJALT ;)
ma tegin neid ka täna, aga antud kogustega jäid me maitsele täiesti lahjaks, uue satsi peame vähemalt kolmekordse vürtsikogusega tegema :)
nats lahjad tõesti...kuigi panin kõiki vürtse veidi rohkem ja lisasin ka 1 tl valmis piparkoogimaitseainet...
Mina olen teinud selle retsepti järgi. Väga maitsvad!
jätsin välja nelgi ja muskaatpähkli, kuna esimesel juhul ei tahtnud jõululõhna ja maitset ja teisel juhul mul seda lihtsalt polnud. ärge tehke neid, te ei suuda neist eemale hoida enam! jäädki lihtsalt sööma. vürtse võiks küll natuke rohkem olla.
Meie maitsele ka lahjad, kuigi ka need söödi kiiresti ära :)
Lisan seda, et lastele meeldisid need mandlid väga, aga täiskasvanud oleksid soovinud vürtsikamaid:)
Väga maitsvad!
Need olid küll väga head. Kindlasti oleks veel paremad olnud, kui oleks kasutanud piparkoogimaitseaine asemel nami-nami retseptis olnud aineid. Aga kuna nelki pole mina suutnud kaubandusest leida jahvatatult/purustatult siis see nelgi purustamine koduste vahenditega tundub väga tülikas.
Nagu nimigi ütleb - tegemist ongi ju magusate mandlite, mitte vürtsikate mandlitega :) Õnnestusid hästi, väga maitsvad on ka! Kes tahab vürtsikat tulemust, pangu heldelt erinevaid vürtse juurde!
Ma täna õhtul prooviksin hea meelega,sest Olde Hansa mandlid on olnud juba aastaid mu kiusatus!!! Kas see on probleem, kui mul ingveri pulbrit ei ole??? Ma proovin ilma sellets teha! Aitäh!
Vürtside kogust võib julgelt kahekordistada. Mandlid olid ahjus ca 25 mintsa ja said veidi üle küpsetatud seega tuleb ikka käia vahepeal nokkimas :) Aga tulemus on igal juhuyl superhea, soovitan soojalt :)
huvitav, mida ma valesti tegin, et segu ei kleepunud pea üldse mandlite külge?
Liinale - mina purustan nelki nii, et panen nelgi väikese riidetüki sisse ja siis surun seda lihahaamriga. Minutiga saab täitsa normaalselt purustatud nelgi, mõned suuremad tükid jäävad sisse, kui need ei meeldi, siis võib läbi sõeluda. Aga mul sama probleem mis eelmisel, see segu ei haakunud kuidagi mandlite külge. Mandlid olid kooritud, ehk koorte külge jääb paremini?
Maitsvad mandlid saavad selle retseptiga küll. Mulle meeldis nami nami suhkrumandlite retsept natuke rohkem. Mandlite eelnev röstimine tõi mõnusalt mandli maitse eriti esile ja maitses mulle eriti.
Teen neid pidevalt. Ingveripulbri asemel kasutan pipargoogi maitseainet. Ja munavalget ei kasuta üldse. Muidu hea retsept ja väga maitsev kaa.
Soovitus: väga mõnusa tulemuse saab ka india pähkleid kasutades. Viskasin prooviks neid pisut mandlitele sekka ja mumeelest said isegi paremad. Pealiskiht on hea krõbe aga pähkel ise pehme.
väga head tulid :D
Olen nõus
Tõesti hea asi! Juba mitu korda proovitud...
I first tried those infront of Olde Hansa, when I was treated by the staff in the cool medeval clothes. I was impressed wondering how this thing is done. Now I live in Estonia and my own magusad mandlid done exactly according to this here recipe taste even better! So I bring them as an 'Estonian' delicacy to my family in Poland every Christmas :)
Väga head tulid
Magusad mandlid
Need magusad mandlid meenutavad väga kuulsaid Olde Hansa mandleid, nii et nüüd on teil võimalus neid ise kodus järgi teha.
NB! Antud koguseid järgides saate mahedad vürtsikad mandlid. Kui soovite rohkem vunki, siis võite vürtside hulka tõsta.
Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust.