500 g pommut e. baklažaani
1 hakitud sibul
2 küüslauguküünt soovi korral
1 tükeldatud (roheline) paprika
2 sl oliiviõli
400 g tükeldatud küpseid tomateid või konservitud purustatud tomatit
0.5 tl kuivatatud basiilikut
0.5 tl kuivatatud münti
soola ja musta pipart
2-3 dl vett
värsket münti ja basiilikut
Lõika pestud pommu suurteks kuubikuteks.
Hauta sibul, küüslauk ja paprika õlis klaasjaks. Maitsesta basiiliku, mündi, soola ja pipraga.
Lisa tomatid ja pommukuubikud. Lisa kuum vesi, kuumuta keemiseni ning hauta tasasel tulel kaane all umbes 30 minutit. Kui segu kipub kuivaks minema, lisa veel veidi vett.
Retsept adapteeritud St Gregory's Cookbook-nimelisest raamatust (Juicy Stewed Eggplant).
Serveerisin makaronidega. Mulle väga meeldis, laste arvates tuli pisut vürtsikas.
Armeenia pommuhautis
Maitsev ja lihtne aedviljalisand. Roog on Armeenias tuntud 'benajune' ja 'sempoog' nime all.